La pietat filial, virtut confuciana per excel·lència, és una de les més apreciades en la cultura xinesa. El respecte als pares pesa en general molt a l’hora de prendre tot tipus de decisions, i un no dels progenitors pot significar la fi d’una relació amorosa o la renúncia a aquesta beca per estudiar a l’estranger. Probablement per això les xarxes socials han bullit d’una indignació especial en els últims dies sobre la història de la senyora Yang, una dona de 92 anys. El seu fill i la seva nora l’havien confinat a viure en el que els mitjans han descrit com la cort de porcs de casa seva a la regió autònoma de Guangxi, al sud del país.
Un vídeo que s’ha fet viral -ha rebut més de 1,8 milions de visites- mostra a la dona tancada després d’una reixa en un espai de tot just 10 metres quadrats, de parets de pedra despullades. La dona, que dormia en un banc de fusta a l’habitació, apareix en els ossos.
Segons el diari local Southern Morning Post, el fill de Yang assegura que aquest espai és una cuina i que va ser la seva mare qui va decidir mudar-se a aquest lloc, perquè pateix d’incontinència i “li preocupava que la casa comencés a fer pudor”.